Hartelijk Holi!

Zo langza­mer­hand begin ik mijn plek­je op kan­toor te vin­den. Ik heb deze week twee planten meegenomen en heb ze van­daag geïn­stalleerd in hun pot­ten, met onze kers­verse voor­raad tur­fvri­je com­post. Van­daag zag ik dat mijn nieuwe naam­bor­d­je op de deur van onze werkkamer prijkt. Wat ik ook zag was een pot­je met fel­roze poed­er op het bureau van mijn Indi­ase col­le­ga. Het werd al snel duidelijk waar de inhoud van dit pot­je voor bestemd was, en zo liep ik de rest van de dag rond met een paar vrolijke roze veg­en op mijn gezicht.

Van­daag wordt namelijk het Holi feest gevierd. Het is het feest van de kleuren, het begin van de lente, en van­daag doet het weer in Gilling­ham ook mee aan het feest. Het is ook de dag waarop je ruzies beëindigt, nieuwe vrien­den maakt en met een schone lei weer het voor­jaar in gaat. Wat dat betre­ft sluit het mooi aan bij mijn the­ma voor de vas­ten­ti­jd: Gooi eens geen bom­men op je vijand maar gek­leurd poed­er, lach om elka­ars rare kleuren en ga als vrien­den het nieuwe jaar in.

Van­mid­dag heb ik even lekker vrij genomen. Onze keuken zag er ook uit alsof er Holi was gevierd, maar dat was gewoon gemorst voed­sel van de grote maalti­jd die we gis­teren hebben gekookt. Er kwa­men een paar vrien­den eten, dat was heel gezel­lig. Met zoveel zon komen er zelfs bij mij neigin­gen tot tuinieren boven­dri­jven. Ik heb een wit, een rood en een roze plan­t­je gekocht. En broc­coli en korian­der geza­aid. Voor iedereen in Ned­er­land: Hartelijk Holi en geni­et van dit warme weekend!

Reacties

  1. joepie, plan­t­jes!!!! Als de bollen opkomen, stu­ur je dan een foto? dat is echt een mooi won­der van de natu­ur, zek­er als we ze zo laat hebben geplant en het miss­chien ook nog wat wordt! haha:)

Reageren is niet mogelijk.