Farm life

Ik zit aan de keukentafel met een kop verse munt­thee. Door het raam zie ik de wolken voor­bij vliegen; het waait weer flink. Ik kijk uit op het dal, met onderin de stad Coy­haique. In de verte zijn de besneeuwde bergen van Patag­o­nië te zien. Aan de andere kant van het huis zijn steile hellin­gen met gril­lige rotsen.

Een klein kat­je klimt via mijn broek­spi­jp omhoog en zoekt een goed plek­je op schoot. Het houtkachelt­je zorgt ervoor dat het lekker warm is in de keuken. Hier eten we drie keer per dag met de eigenaren en nog twee vrijwilligers.

HorsesBin­nen is het klein maar buiten is er des te meer ruimte. Paar­den, kip­pen, hon­den en kat­ten schar­re­len, darte­len en kuieren over het ter­rein. De paar­den bren­gen geld in het laat­je door­dat er regel­matig toeris­ten een rit­je komen mak­en. Fred­dy is een keer mee geweest. Het is inter­es­sant om iets te leren over het trainen van paar­den. Ik werk veel in de groen­te­tu­in, en in de paar­den­wei­des pluk ik mar­gri­eten, die erg invasief zijn.

Ik geni­et ervan om veel buiten te zijn en zoveel dieren om me heen te hebben. Ik heb het gevoel dat de meeste dieren hier redelijk vrij zijn om hun natu­urlijke gedrag te ver­to­nen. Daar staan dan wel tegen­over dat er regel­matig een paar kip­pen of een koe wor­den opgegeten. Wij kri­j­gen trouwens heer­lijke plan­taardi­ge maalti­j­den, daar wordt niet moeil­ijk over gedaan.

Cats

Mijn thee is op, tijd om de tuin in te gaan. Ik moet steeds denken aan het lied van de Entwives, de vrouwelijke Ents uit Lord of the Rings die in tegen­stelling tot hun man­nelijke soortgenoten kozen voor de land­bouw in plaats van de wilder­nis. Hier vol­gt het gedeelte over de lente (die hier nog een paar dagen duurt):

Ent:
When Spring unfolds the beechen leaf, and sap is in the bough;
When light is on the wild-wood stream, and wind is on the brow;
When stride is long, and breath is deep, and keen the mountain-air,
Come back to me! Come back to me, and say my land is fair!

Entwife:
When Spring is come to garth and field, and corn is in the blade;
When blos­som like a shin­ing snow is on the orchard laid;
When show­er and Sun upon the Earth with fra­grance fill the air,
I’ll linger here, and will not come, because my land is fair.

Reacties

  1. Wow, wat klinkt het oer­leuk daar! Mooie ver­wi­jz­ing naar LOTR.
    Werk je al met een zeis? Of is dat veel te rigoureus voor margrietjes? :)

  2. Leuk, die quote van de Ents. Niels en ik kijken deze paar weken weer de Lord of the Rings. Gis­ter­e­navond hebben de Ents hun helden­daad ver­richt. Ze zijn uit de veilige plek waar het lev­en ‘fair’ is gestapt, en hebben gestre­den tegen het slechte.

  3. Jalo­ers… Geni­et ervan! Lijkt me heer­lijk, zo back to the earth, in plaats van voortge­dreven door de tijd, waar elk beet­je frisse lucht naar ben­zine, Diesel of sigaret­ten­rook ruikt…

  4. Aan de andere kant van de besneeuwde bergen ligt de Per­i­to Moreno, een gigan­tis­che glet­sjer. Wij zijn daar in 2016 geweest, majestueus! Een gelukkige tijd daar toegewenst.

Reageren is niet mogelijk.